Επικοινωνία

ΕΠΙΠΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΛΙΟΡΙΔΗΣ
Εργοστάσιο & Έκθεση

15ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
(στροφή Αγίου Αθανασίου)

Δείτε αναλυτικές Οδηγίες πως να έρθετε στο Εργοστάσιο & Έκθεση

Τηλ: 2310 722270 2310 722155
Fax: 2310 722805
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 15:00

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κάθε μέρα Black Friday

black friday στα έπιπλα

Δείτε 7 Μοναδικές Ιδέες Αποθήκευσης για Μικρά Διαμερίσματα

mikro spiti 1

Είτε έχετε αποφασίσει οικειοθελώς να μένετε σε μικρό σπίτι, είτε γιατί τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν κάτι καλύτερο και πιο άνετο μπορείτε να εμπνευστείτε από τις ιδέες μας για να το κάνετε ακόμα πιο λειτουργικό.

Ως γνωστόν σημασία δεν έχει το μέγεθος αλλά η ποιότητα και ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο έχετε διακοσμήσει τον χώρο σας. Σας παραθέτουμε 7 μικροσκοπικούς χώρους για να πάρετε μια γεύση και γιατί όχι να εφαρμόσετε μερικά από αυτά που σας δείχνουμε στον δικό σας χώρο.

Βάλτε ράφια ακόμα και στον πιο μικρό τοίχο Σ’ έναν μικρό χώρο όπου η αποθήκευση των πραγμάτων μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα ράφια παίζουν καταλυτικό ρόλο. Τα ράφια μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε τοίχο αρκεί αυτό να γίνει με στιλ και σύμφωνα με τις διακοσμητικές τάσεις του χώρου. Το πρόβλημα αποθήκευσης εστιάζεται κυρίως στις μικροσκοπικές κουζίνες που τα αντικείμενα είναι πολλά και οι χώροι αποθήκευσης λίγοι. Τα ράφια βοηθούν στο να είναι ευδιάκριτα τα αντικείμενα και να έχουν τάξη ενώ από τους γάντζους εύκολα κρέμονται τα οικιακά σκεύη όπως τηγάνια και κουτάλες. Η φωτογραφία που ακολουθεί μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για να μετατρέψετε τον μικρό σας χώρο σε παράδεισο αποθήκευσης.

mikro spiti 2

Μικροσκοπικό μπάνιο Ακόμα και τα σπίτια των πολλών τετραγωνικών και ιδιαίτερα τα διαμερίσματα μπορεί φαινομενικά να είναι άρτια ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα χώρου και κυρίως στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση τα ράφια βοηθούν στο αιώνιο πρόβλημα της αποθήκευσης. Αν θέλετε να κινήστε άνετα στο χώρο και να απαλλαγείτε από έπιπλα που μπορεί να εμποδίζουν τη διέλευσή σας βάλτε τα πάντα στα ράφια και ιδιαίτερα στον τοίχο πίσω από τη λεκάνη που είναι συνήθως διαθέσιμος.

mikro spiti 3

Δωμάτιο ως χώρος εργασίας Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα οφείλει να βασίζεται στην πολυμορφικότητα για να μπορέσει να είναι λειτουργικό. Με μια μόνο κίνηση -στο διαμέρισμα της παρακάτω φωτογραφίας- το καθιστικό μπορεί να γίνει γραφείο με υπολογιστή ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης του υπολογιστή και όλης της γραφικής ύλης. Τα σκαλάκια βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου καθώς δίνουν την αίσθηση αλλαγής δωματίου ενώ το γραφείο «εξαφανίζεται» σηκώνοντας μια μόνο ξύλινη επιφάνεια! Στο εμπόριο υπάρχουν έπιπλα που μπορούν να χρησιμοποιούνται με 2 ή ακόμα και 3 διαφορετικούς τρόπους εξυπηρετώντας τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες μας. Μπροστά από το γραφείο μπορεί κανείς να διακρίνει την κουζίνα και να αντιληφθεί ότι 3 δωμάτια συνυπάρχουν σε έναν μικρό χώρο!

mikro spiti 4

Ας αφήσουμε το υπερβολικό κομμάτι, που ναι μεν μπορεί να μας εντυπωσιάζει αλλά είναι συγκεκριμένες οι φορές που μπορεί να είναι υλοποιήσιμο, και ας δούμε κάτι πιο εφικτό. Όταν το γραφείο που διαθέτουμε είναι μικρό αυτά που θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση της αποθήκευσης είναι τα ράφια. Η γραφική ύλη είναι τέτοια που μετά βίας χωράει σε ένα μικρό γραφείο άρα δεν έχουμε παρά να φτιάξουμε ράφια μέχρι σχεδόν το ταβάνι όπως ακριβώς στη φωτογραφία.

mikro spiti 5

Σκάλα ως μέσο αποθήκευσης Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι μέσα στη σκάλα μπορεί να υπάρχουν οι πετσέτες σας, τα μπλουζάκια, τα βιβλία, η ηλεκτρική σκούπα και πολλά άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πολύ έξυπνος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τον άδειο χώρο κάτω από τα σκαλοπάτια.

mikro spiti 6

Πείτε ναι στα πολυλειτουργικά έπιπλα Σε μικρούς χώρους αυτό που έχει σημασία και δίνει λύση στην καθημερινότητα είναι τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων που κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη σ' ένα όχι και τόσο μεγάλο σπίτι. Ένα μικροσκοπικό τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει ως επιφάνεια, ως έπιπλο αποθήκευσης και ως τραπέζι για τα γεύματα σας αν προσαρμόσετε ένα σκαμπό δίπλα του. Αν ο προσωπικός σας χώρος είναι μικρός δεν έχετε παρά να επιλέγετε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετούν τις πολλές και διαφορετικές καθημερινές σας ανάγκες.

mikro spiti 7

Προτιμήστε τις συρόμενες πόρτες αντί για τις κλασικές Από την εικόνα και μόνο και σκεπτόμενοι πρακτικά είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι μια συρόμενη πόρτα καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από μια που ανοίγει με τον κλασικό τρόπο της περιστροφής. Όταν το διαμέρισμά σας χαρακτηρίζεται μικροσκοπικό η επιλογή τέτοιων πορτών είναι μονόδρομος. Η πόρτα της φωτογραφίας είναι κάπως ιδιαίτερη θυμίζοντας πόρτα αχυρώνα κάτι το οποίο μπορεί να δώσει και στιλ στο χώρο σας. Μπορεί να μην διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητα όπως κάνουν οι γνωστές εσωτερικές πόρτες των σπιτιών ωστόσο σκεφτείτε πόση ιδιωτικότητα μπορεί να υπάρχει σ’ έναν τόσο μικρό χώρο;

mikro spiti 8