Επικοινωνία

ΕΠΙΠΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΛΙΟΡΙΔΗΣ
Εργοστάσιο & Έκθεση

15ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
(στροφή Αγίου Αθανασίου)

Δείτε αναλυτικές Οδηγίες πως να έρθετε στο Εργοστάσιο & Έκθεση

Τηλ: 2310 722270 2310 722155
Fax: 2310 722805
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 15:00

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κάθε μέρα Black Friday

black friday στα έπιπλα

Καθιστικό: Διακόσμηση που Ταιριάζει σε Κάθε Εποχή του Χρόνου

thehomeissue seasonsdecoliving01

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει πως η διακόσμηση είναι χαρά και δημιουργία. Αυτό σημαίνει πως τίποτε δεν μπορεί να μας σταματά από το να δημιουργούμε μέσα στο χώρο μας κάθε εποχή του χρόνου χωρίς πολλά έξοδα.

Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί οι προϋποθέσεις δεν είναι οικονομικού χαρακτήρα. Το αντίθετο θα λέγαμε!

 

Ετοιμάστε τη βάση πάνω στην οποία θα δημιουργήσετε επιλέγοντας ουδέτερα χρώματα Ένας χώρος για να μπορέσει να διακοσμηθεί κάθε εποχή του χρόνου με διαφορετικά στοιχεία θα πρέπει να υπάρχει μια βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να πατάτε, σαν οδηγό, για να μπορέσετε να τον διακοσμήσετε.

Με τη λέξη βάση, σε αυτήν την περίπτωση, νοείται η χρωματική. Ένας καθιστικό σε ανοιχτές παλ αποχρώσεις μπορεί εύκολα να αλλάξει ύφος ανά εποχή απ’ ότι ένα καθιστικό με συγκεκριμένο ύφος υπό συγκεκριμένες αποχρώσεις.

Ένα λευκό καθιστικό, όμως, θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή ακόμη κι αν από πολλούς το λευκό δεν αντιμετωπίζεται ως πραγματικό χρώμα.

thehomeissue seasonsdecoliving02

Το λευκό έχει την εκπληκτική ιδιότητα να συνδυάζεται με τα πάντα και ταυτόχρονα να συνδυάζει τα πάντα μεταξύ τους χωρίς καμια δυσκολία ή περιορισμό.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, τη διακόσμηση ενός καθιστικού για όλες τις εποχές του χρόνου έχοντας ως βάση μας το λευκό.

Σε ένα χώρο όπου το λευκό κυριαρχεί μπορείτε να αλλάζετε κάθε εποχή ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάζετε και το ύφος της διακόσμησης.

Κουρτίνες Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάζετε τις κουρτίνες σας. Κρατήστε τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα για τους χειμερινούς μήνες και τα πιο παλ ή πολύχρωμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η κουρτίνες καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση των επιφανειών ενός καθιστικού και η αλλαγή τους θα κάνει αμέσως τη διαφορά στο χώρο.

thehomeissue seasonsdecoliving03

Ριχτάρια και μαξιλάρες Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα υπόλοιπα υφάσματα του χώρου όπως τα ριχτάρια ή/και τα μαξιλαράκια του καναπέ. Ανάλογα με την εποχή αλλά και τις προσωπικές σας προτιμήσεις η αλλαγή των υφασμάτων αποτελεί μια από τις πρώτες διακοσμητικές κινήσεις που γίνονται όταν ένας χώρος είναι να ανακαινισθεί διακοσμητικά εντός ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού.

thehomeissue seasonsdecoliving04

Συμβουλή: Σε καμια περίπτωση μην παραμελείτε το δάπεδο του καθιστικού αφού η επένδυσή του με χαλιά παντός τύπου (χειμερινά ή καλοκαιρινά) μπορεί στη στιγμή να ανανεώσει την εικόνα του χώρου στη στιγμή, τόσο με τα χρώματά και τα μοτίβο τους όσο και με τις υφές τους.

Διακόσμηση τοίχων Σε ένα χώρο όπου το λευκό κυριαρχεί είναι αμαρτία να αφεθεί γυμνός. Μερικές κορνίζες στον τοίχο μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν οι πρωταγωνιστές του χώρο. Οι κορνίζες ανεξάρτητα με το ότι είναι οικονομικές ως προς την αγορά δύναται να τροποποιηθούν με διάφορους τρόπους και πάρα μα πάρα πολλές φορές.

Μια συστάδα από κορνίζες, διαφορετικών σχεδίων και μεγεθών, μέσα στο καθιστικό σας με μια συγκεκριμένη απόχρωση και μια θεματολογία της επιλογής σας μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή.

Όταν, όμως, η εποχή αλλάζει μπορείτε να αλλάξετε τις κορνίζες σας όχι αντικαθιστώντας τες αλλά τροποποιώντας τες. Μπορείτε εύκολα και οικονομικά, ακόμη και με λίγο σπρέι (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία), να αλλάξετε το χρώμα τους και τη θεματολογία που περιείχαν μέχρι πριν και αμέσως να πάρετε ένα άλλο αποτέλεσμα στον τοίχο σας.

thehomeissue seasonsdecoliving05

Εναλλακτικές προτάσεις για τη διακόσμηση των τοίχων Πέρα από τις κορνίζες, όμως, υπάρχουν τόσες όμορφες, εναλλακτικές και οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση των τοίχων που μπορούν εύκολα να αλλάξουν το χώρο και τη διάθεσή σας σε κάθε εποχή του χρόνου.

Η επένδυση σε κομμάτια καθρεπτών είναι μια από αυτές και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή που πραγματικά δεν πρόκειται να σας προδώσει ποτέ. Μπορείτε να φτιάξετε διάφορους συνδυασμούς για ένα τοίχο του σπιτιού σας. Καθρέπτες, σε διάφορες χρωματικές αποδώσεις, μπορείτε να βρείτε έτοιμους σε διάφορα καταστήματα με είδη διακόσμησης.

Μπορείτε, όμως, και να φτιάξετε εύκολα δικές σας δημιουργίες χρησιμοποιώντας απλές γυάλινες επιφάνειες τις οποίες μπορείτε να τις μετατρέψετε σε καθρέπτες με τη βοήθεια ειδικών σπρέι για γυαλί.

thehomeissue seasonsdecoliving06

Διακόσμηση άλλων επιφανειών Η επένδυση σε διαφορετικά στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα εύκολων αλλαγών θα πρέπει πάντα να αποτελούν προτεραιότητα.

Τέτοια αντικείμενα θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τα διάφανα βάζα ή οι διάφανες μεγάλες γυάλες με καπάκι.

Το εσωτερικό τους μπορεί πάντα να φιλοξενήσει διαφορετικά στοιχεία και να αλλάξει με μιας το ύφος τους.

thehomeissue seasonsdecoliving07

Φως Ένα ακόμη στοιχείο της διακόσμησης που μπορεί εύκολα και οικονομικά να μετατραπεί ανάλογα με την εποχή είναι τα επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά και αυτό γιατί θεωρούμε βέβαιο πως συμπεριλαμβάνονται στη διακόσμησή σας αφού έχουμε, πολλές φορές, αναφέρει τη σημαντικότητά τους

Σε καταστήματα με είδη διακόσμησης για το σπίτι μπορείτε να βρείτε διάφορα ανταλλακτικά καπέλα για κάθε είδους φωτιστικού. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να τα αλλάζετε και να τα προσαρμόζετε στο ύφος της διακόσμησης της κάθε εποχής.

Επίσης, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά τέτοιου είδους φωτιστικά, ακέραια, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές έτσι ώστε να τα αλλάζετε ανάλογα με την εποχή και μαζί με αυτά και τη διάχυση του φωτός που προκύπτει από αυτά.

thehomeissue seasonsdecoliving08

 

Διακόσμηση του coffee table Μεγάλη τάση, εδώ και αρκετό καιρό, είναι η διακόσμηση του κεντρικού τραπεζιού του καθιστικού με σταθερούς δίσκους που περιέχουν μίνιμαλ διακοσμητικά στοιχεία πάνω τους, όπως ένα ανθοδοχείο, ένα μικρό συνδυασμό διακοσμητικών κεριών, κάποια βιβλία και πολλά άλλα.

Ένας τέτοιος δίσκος μπορεί να ενταχθεί και στο δικό σας τραπεζάκι και να αλλάζετε το περιεχόμενό του ανάλογα με την εποχή. Δίσκους, μακρόστενους – στρογγυλούς – επίπεδους και ότι άλλου είδους επιθυμείτε μπορείτε να βρείτε σε ποικιλία σε καταστήματα με είδη διακόσμησης.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος ο δίσκος της επιλογής σας δεν παίζει και τόσο ρόλο αφού όλα επιτρέπονται. Θα μπορούσε, όμως, να παίζει ρόλο αν η επιλογή ενός δίσκου ήταν και η μοναδική για ένα ολόκληρο χρόνο.

Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε να του αλλάζετε και το χρώμα, πέραν των στοιχείων που θα φέρει, τότε θα πρέπει να φροντίσετε η επιφάνειά του να μπορεί να επεξεργαστεί, είτε με χρώμα είτε με άλλες τεχνικές όπως για παράδειγμα η επένδυση με ταπετσαρία.

thehomeissue seasonsdecoliving09

Η φύση στο σπίτι Ένα εξαιρετικά οικονομικό και απίστευτα στιλάτο στοιχείο που μπορείτε να υιοθετήσετε στη διακόσμηση του καθιστικού σας είναι τα φυτά είτε αυτά θέλετε να βρίσκονται κλασσικά στο δάπεδο είτε σε άλλα σημεία όπως η πιο μοντέρνα εκδοχή τους προστάζει.

Μια καλή εκδοχή και ιδιαίτερα μοντέρνα είναι η αιώρηση φυτών από το ταβάνι. Η τοποθέτηση τους είναι εξαιρετικά εύκολη και το αποτέλεσμα πρωτότυπο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Φυτά εσωτερικού χώρου υπάρχουν πολλά. Όπως πολλά είναι και εκείνα που δε χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα για να επιβιώσουν (για όσους δεν τα πάνε και τόσο καλά με τη φροντίδα τους).

Η ένταξη φυτών μέσα στο καθιστικό θα δίνει πάντα μια νότα φρεσκάδας και ζωντάνιας μέσα στο χώρο σας ενώ η εναλλαγή τους ανάλογα με την εποχή θα περιορίζεται μονάχα στις γλάστρες που τα συνοδεύουν. Άλλωστε υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές γλαστρών που είναι ικανές να καλύψουν όλα τα γούστα.

thehomeissue seasonsdecoliving10